Word vrijwilliger

Goede betrouwbare zielen met talenten en tijd gezocht voor vzw Hoofd-Stuk

Waarom zou jij je vrijwillig inzetten?

Er zijn heel wat redenen om je te engageren voor een vereniging. Misschien heb je een partner, een familielid, een vriend of een buur die lijdt aan een hoofdpijnstoornis en die je een hart onder de riem wil steken? Een vrijwilliger is van onschatbare waarde! Als vrijwilliger kan je veel betekenen voor anderen. Vrijwilligerswerk is vrijwillig, maar niet altijd vrijblijvend. De organisatie moet immers op je kunnen rekenen en weten dat je er ook echt voor gaat.

Ons hoofd is vergelijkbaar met een PC, haperingen en crashes komen helaas vaak voor bij hoofdpijnpatiënten. Dat maakt de werking extra moeilijk. Daarom zijn we enthousiast op zoek naar mensen met een gezond hoofd die ons willen helpen. Vzw Hoofd-Stuk, een vereniging voor mensen met primaire hoofdpijn, is actief op zoek naar vrijwilligers die op regelmatige basis een handje willen toesteken.

Wie zoeken we?

Personen mét medische scholing, studenten, artsen, wetenschappers voor vertalingen medische transcripts, internationale artikels, opzoekingen medische artikels voor onze nieuwsbrief herschrijven (en/of updaten) tot begrijpbare Nederlandse taal.

Social mediaplanner.

Ontwerpers van flyers, banners (zonder persoonlijke gegevens op).

Empathische medewerker die patiëntenbelangen verdedigen in een ziekenhuis (liefst met ervaring met hoofdpijnaandoeningen).

Geëngageerde en ervaren personen met socio- culturele achtergrond die onze werking kunnen helpen uitbouwen in de buurt/regio. Vb standjes opzetten en bemannen op (kerst)markten of allerhande evenementen.

Fondsenwervers-/sponsors in materialen voor goody bags, netwerkers.

Hoe- wat- waar?

Wij beschikken helaas niet over burelen waar je kan komen werken. Onze werking verloopt grotendeels online. Veel taken kunnen thuis gedaan worden en doorgestuurd. Afhankelijk van wat u zelf wenst of afhankelijk van de taken die u uitvoert kunt u ook deel uitmaken van onze permanente werkgroep, dat is afhankelijk van hoe betrokken u wil zijn.

Na een telefoon- of videogesprek waar we kort onze werking voorstellen en waar we uw competenties en interesses overlopen kunnen we samen wellicht beter aanvoelen waar u kan ingeschakeld worden. Als u dat verkiest kan dat uiteraard ook bij een tas koffie op een afgesproken plaats! We doen het rustig aan bij de opbouw zodat u op een aangename manier met onze werking kunt kennismaken.

Wat bieden wij?

Een goede ondersteuning en opleidingen.

Vervoers- en onkostenvergoeding ( reële kosten)

Onze dankbaarheid

Goed gevoel door:

Mensen ontmoeten maakt blij en zo blijft je betrokken in de samenleving

Nuttige bezigheid

Je talenten kunnen gebruiken

Werkervaringen opdoen

Al onze vrijwilligers zijn verzekerd