Nieuw over hoofdpijn

Alcohol en migraine

19/04/2024 - 09:25

Alcohol is een gekende oorzaak van spanningshoofdpijn en voor velen ook een trigger voor migraine. Migrainepatiënten zijn ook vatbaarder voor de symptomen die bij een kater horen. Het zal dan ook niet verbazen dat migrainepatiënten doorgaans minder alcohol drinken. Maar het is niet zo simpel. Verschillende soorten alcohol hebben verschillende uitwerkingen en elke migrainepatiënt is anders. Daarnaast spelen ook zaken als slaapkwaliteit, hormonenbalans of stress een rol. Effecten van alcoholgebruik

Lees meer

Sinushoofdpijn of migrainehoofdpijn

19/04/2024 - 09:19

Lees meer

Evolutie van migraine bij oudere volwassenen

19/04/2024 - 09:12

Wanneer migrainepatiënten ouder worden lijken er een aantal zaken te veranderen, zowel wat de ziekte zelf als de behandeling betreft. Zo dooft bij veel vrouwen migraine stilaan uit na de menopauze. Andere migrainepatiënten krijgen dan weer te horen dat bepaalde therapeutische behandelingen risico’s meebrengen bij het ouder worden. Leeftijdsgebonden veranderingen in migrainesymptomen Veel patiënten ervaren fluctuaties doorheen hun migrainetraject. Soms lijkt de hoofdpijn te veranderen in aard, intensiteit en frequentie.

Lees meer

Zwangerschapspreventieprogramma voor topiramaat

05/03/2024 - 08:30

Lees meer

Atogepant voor de preventieve behandeling van chronische migraine: resultaten van de PROGRESS fase 3-studie

05/03/2024 - 08:15

Atogepant is een eenmaal daagse orale CGRP-receptor antagonist die kan worden ingezet voor de preventie van episodische en chronische migraine, geïndiceerd voor de preventie van migraine bij volwassenen die tenminste 4 migrainedagen per maand hebben. Atogepant vertegenwoordigt een relatief nieuwe klasse medicijnen, CGRP-receptorantagonisten genaamd, die werkzaam zijn gebleken bij het voorkomen van migraine. Het klinische fase 3-onderzoek PROGRESS beoordeelde de werkzaamheid van atogepant, een belangrijke nieuwe orale behandelingsoptie voor de 8% van de mensen met migraine die met chronische migraine leven.

Lees meer
Abonneren op Nieuw over hoofdpijn

Deze artikels zijn voorbehouden voor onze aangesloten en/of steunende leden.

Lid of steunend lid worden

Inschrijven