Karine Braeckman schrijft: voorstelling

26/02/2022 - 17:16

Karine, lid van vzw Hoofd-Stuk wil graag in een vervolg verhaal inzicht geven in haar aandoening 'migraine'. Karine stelt zich in deze eerste post aan jullie voor.

Ik ben gedurende 25 jaar een zeer gepassioneerde leerkracht in het lager onderwijs geweest. Mijn werk was mijn hobby! Maar vanaf 2008 kreeg ik naast de bestaande migraine, nog af te rekenen met ernstige gezondheidsproblemen. Veel buikoperaties volgden elkaar op.

Daarbij kreeg ik ook nog veel last van chronische spier - en gewrichtsklachten met hevige vermoeidheid. Toch probeerde ik steeds opnieuw het werk te hervatten. Maar wanneer ook deeltijds werken niet meer haalbaar was, werd ik in 2015 op medisch pensioen geplaatst.

Daarna voelde ik mij nutteloos.

Ik had geen doel, geen hobby … mijn werk was altijd mijn hobby geweest. Nu heb ik ondertussen leren genieten van bloemschikken en fotografie. Ik doe dit bewust niet in groepsverband omdat ik deze hobby’s dan op mijn eigen tempo kan uitvoeren. Geen druk, gewoon voelen wat mijn lichaam op dit moment aankan.

Via vrijwilligerswerk probeer ik mij soms in de mate van het mogelijke – op mijn goede dagen – nuttig te maken. Daarom wil ik dan ook als migraine patiënt mijn steentje bijdragen in vzw Hoofd-Stuk.

Folders bedelen en mensen informeren over vzw Hoofd-Stuk is maar een kleine moeite, maar kan voor iemand met migraine veel betekenen.

Vanaf de maand maart start ik met een maandelijks vervolgverhaal in de rubriek ‘BLOG’. Onder de titel ‘Eindelijk een diagnose; daarna de zoektocht naar de passende medicatie …’kunnen jullie mij als migraine patiënt beter leren kennen.

Ik start mijn verhaal in het verleden en gaandeweg leren jullie mij maand na maand beter kennen hoe ik eindelijk de diagnose van migraine kreeg en welke zoektocht naar de passende medicatie ik tot nu toe heb afgelegd.

karine.braeckman@telenet.be

Karine Braeckman schrijft: voorstelling

Ik ben nu 53 jaar, maar al sinds mijn puberteit bepaalt hoofdpijn mijn levensritme.