Wil jij ook de migraine vriendelijke werkplaats award?

EMHA  lanceert Migraine Friendly Workplace Award, met als doel jouw bedrijf te erkennen als 'migraine-vriendelijke werkomgeving' 

Hoofd-Stuk kreeg de award voor migraine vriendelijke werkplaats!

Eén op de zeven mensen in de wereld lijdt aan migraine.Uw bedrijf kent dezelfde verhouding. Reken maar uit.

Mensen die aan migraine lijden zijn net zo waardevol als ieder ander. Ze moeten alleen begrepen worden......en geaccepteerd. Migrainepatiënten verbergen hun aandoening op het werk vaak uit angst hun baan te verliezen. En, wat nog kwalijker is, sommigen komen naar het werk terwijl ze daartoe niet in staat zijn. En soms onder invloed van medicijnen die de prestaties of de veiligheid kunnen beïnvloeden. Hoewel het misschien lijkt dat het probleem met migraine het ziekteverzuim is... Veel erger is de aanwezigheid onder specifieke omstandigheden. Het probleem negeren laat het niet verdwijnen.

Veel bedrijven zijn actief op het gebied van sociale verantwoordelijkheid. En bevorderen het combineren van werk en gezin. Hoewel slechts enkelen een proactieve aanpak volgen om de problemen op te lossen waarmee werknemers met migraine kunnen worden geconfronteerd. Meestal door onwetendheid.

EMHA is de Europese alliantie van migraine patiëntenverenigingen. Een non-profit organisatie die werkt aan de verbetering van de levensomstandigheden van miljoenen mensen. In die zin hebben we het Migraine Friendly Workplace project opgezet, dat bedrijven erkent die zich bewust zijn van het probleem van migraine en initiatieven lanceren om ermee om te gaan.

Welke voordelen heeft uw bedrijf door een Migraine Friendly Workplace te worden?

  • Verzuim verminderen
  • Productiviteit verhogen
  • Verminder de impact van de wereldwijde last van migraine
  • Betere reputatie
  • Verhoogde loyaliteit van werknemers
  • En, ten slotte, het verbeteren van de interne en externe reputatie, waaruit blijkt dat het bedrijf van de 21e eeuw is.

Voordeel voor de werknemer op de werkvloer

  • Beter begrip bekomen van collega’s en werkgever
  • Openheid rond gestigmatiseerde aandoening
  • Inzicht geven in migraine

Het Migraine Friendly Workplace project is niet alleen een intentieverklaring. Het vormt een vastberaden houding bij het moderniseren van de bedrijven die toetreden. Zij streeft naar een krachtige verklaring om de bedrijven die zich bij het project aansluiten te moderniseren. Wat zich vertaalt in erkenning door haar werknemers, het verbeteren van hun prestaties... en hun leven.

Leer meer over het project en maak van jouw werkvloer een migraine vriendelijke werkplaats!

https://www.emhalliance.org/migraine-friendly-workplaces/

BijlageGrootte
PDF-pictogram Migraine vriendelijke werkplaats4.5 MB