Toxic affaire: Vicky

Ik ben Vicky van den Broeke - 42 jaar en ben niet getrouwd. Ik ben wel al 16 jaar samen met mijn partner Alain, mama van 1 dochter, Lili (12 jaar). Ik heb chronische en episodische migraine sinds mijn 16 jaar

Al ruim 25 jaar heb ik "a toxic affaire". Een affaire met een duivel die elke dag overal met me mee gaat, waar ik mee moet samenleven en die me het leven vaak zuur maakt. Er zijn periodes waar ik zijn aanwezigheid kan aanvaarden. Hij is er dan wel, maar hij laat me redelijk met rust. Dan zit hij bovenop mijn schedel met zijn veel te zwaar gewicht. Maar kom, dat kunnen we nog verdragen. Andere periodes kwelt hij me, lijkt hij er plezier in te hebben en lacht hij in zijn vuistje als hij mijn schedel voor de zoveelste keer openkraakt, zoals een eekhoorn dat doet met zijn trots gevonden walnoot.

Het is niet gewoon wat hoofdpijn dat na een "neurofenneke" weg gaat. Het is niet gewoon wat last tijdens die periode van de maand. En neen, het is niet gewoon omdat ik te weinig water of teveel wijn heb gedronken. Of omdat ik misschien niet tegen tomaten kan. Het is élke dag, dag in dag uit, week in week uit, jaar in jaar uit.

Waarom hij er is? Het is voor de beste neurologen een raadsel.

Waarom bij de ene dat nieuwe type medicatie aan slaat en bij de andere niet? Een raadsel...

Waarom er betere en slechtere periodes zijn? Een raadsel...

Vandaag is het weer zo'n dag waar ik niet uit mijn woorden komt, waar alles veel is, waar ik dubbel zie en de pijn niet meer kan en wil verbijten. Waar ik wil roepen, tieren, gillen, huilen maar ik me toch maar in hou omdat de duivel me dan nog meer kwelt.

Vandaag is het weer zo'n dag dat ik aan alles twijfel. Ligt het aan mij? Zit het tussen mijn oren?

Vandaag is weer de dag dat ik mijn neurologe zie, onze 12-wekelijkse date. Naast het feit dat het een topvrouw is, is er niets romantisch aan onze date. Ze ploft er 40 injecties met Botoxuline in, verdeeld over mijn schedel. Rest van de dag groggy, hopend dat we terug een rustigere periode tegemoet gaan.

Chronische migraine.... Het is niet gewoon wat hoofdpijn...

Wie graag in contact komt met Vicky, mag mailen naar: vicky.vandenbroeke@telenet.be