Position Statement van vzw Hoofd-Stuk

Nieuwe Migraine Medicatie en de Levenskwaliteit van Patiënten

Als patiëntenvereniging voor mensen met migraine willen wij, vzw Hoofd-Stuk, graag de aandacht vestigen op de gunstige en positieve resultaten van nieuwe migraine medicatie op de levenskwaliteit van patiënten. Migraine is een complexe neurologische aandoening die een enorme impact heeft op het dagelijks leven van patiënten. De pijn en andere symptomen van migraine kunnen ervoor zorgen dat mensen niet in staat zijn om te werken, sociale activiteiten bij te wonen, of zelfs dagelijkse taken uit te voeren.

Wij hebben van verschillende patiënten gehoord dat het gebruik van de nieuwe medicatie een enorme verbetering heeft gebracht in hun welzijn. Zo vertelt Eva, een 28-jarige vrouw die al jaren kampt met migraine, dat de nieuwe medicatie ervoor heeft gezorgd dat ze minder vaak last heeft van aanvallen en dat de intensiteit van de aanvallen ook afneemt. "Ik kan nu eindelijk weer deelnemen aan sociale activiteiten en ik voel me minder beperkt in mijn dagelijks leven", aldus Eva.

Ook Wim, een 35-jarige man die al sinds zijn tienerjaren last heeft van migraine, geeft aan dat de nieuwe medicatie een enorm verschil heeft gemaakt. "Ik kan nu eindelijk weer normaal functioneren op mijn werk en ik voel me minder beperkt in mijn dagelijks leven. Ik heb meer energie en voel me minder uitgeput na een aanval", aldus Wim.

Deze getuigenissen tonen aan dat de nieuwe migraine medicatie een enorme impact kan hebben op de levenskwaliteit van patiënten. Het is daarom van groot belang dat patiënten toegang hebben tot de juiste informatie en ondersteuning.

Daarnaast willen wij benadrukken dat het belangrijk is dat er meer aandacht komt voor de impact van migraine op het dagelijks leven van patiënten. Er is vaak weinig begrip voor de ernst van de ziekte en de gevolgen ervan op het werk en in het sociale leven. Dit kan leiden tot onbegrip en onderschatting van de impact van migraine op de levens van patiënten.

Wij roepen daarom op tot meer bewustwording en begrip voor migraine en de gevolgen ervan. Ook willen wij benadrukken dat het belangrijk is dat patiënten toegang hebben tot de juiste zorg en behandelingen. Het is daarbij van belang dat niet alleen artsen, maar ook andere zorgverleners zoals verpleegkundigen en fysiotherapeuten zich bewust zijn van de impact van migraine op het dagelijks leven van patiënten.

Als vzw Hoofd-Stuk blijven wij ons inzetten voor de belangen van mensen met migraine en zullen wij blijven pleiten voor betere zorg en behandelingen voor deze complexe aandoening. Wij willen benadrukken dat patiënten het recht hebben om vrij te zijn van pijn en dat het onze verantwoordelijkheid is om hen te ondersteunen bij het vinden van de juiste behandelingen en medicatie.