Hoofd-Stuk vzw en MigraineManager

09/08/2021 - 13:34

Hoofd-Stuk vzw en MigraineManager versterken hun partnerschap om mensen met hoofdpijn beter te informeren en lotgenoten bij elkaar te brengen.

Hoofd-Stuk is een Vlaamse patiëntenvereniging voor mensen met primaire hoofdpijn zoals migraine, clusterhoofdpijn en spanningshoofdpijn. Samen met hen werken we aan de bewustmaking rond hoofdpijn en proberen we mensen te motiveren hun eigen gezondheid beter op te volgen en vervolgens ook in handen te nemen. Daarnaast wil MigraineManager de digitale assistent worden voor mensen met hoofdpijn en daarom richten wij ons ook zo sterk op het creëren van een applicatie die gefocust is op de noden en behoeften van hoofdpijnlijders.

Een belangrijke schakel in de bewustmaking over hoofdpijn is een goede educatie, informatie en het lotgenotencontact makkelijker maken. Daarom is er in de app een link toegevoegd naar patiëntenverenigingen, zoals Hoofd-Stuk. Concreet kunnen gebruikers gemakkelijk correcte informatie terugvinden, maar ook in contact komen met lotgenoten en hun ervaringen delen.https://migrainemanager.care/hoofd-stuk/