Groen Led licht en migraine

Groen nieuws

Groen nieuws voor iedereen die lijdt onder migraine, want uit nieuw onderzoek blijkt dat groen ledlicht pijn kan verminderen bij mensen met aandoeningen als artritis (ontstoken gewrichten), fibromyalgie (langdurige pijn in spieren) of migraine.

Migraine en aanverwante klachten zoals fibromyalgie kunnen een behoorlijke invloed hebben op het dagelijks leven van mensen die hier last van hebben.

Studies

Uit onderzoek blijkt echter dat specifiek groen licht een effectieve behandelmethode kan zijn voor migraine. . Dit heeft te maken met de manier waarop het licht door ons lichaam wordt verwerkt. Onderzoekers hebben onderzocht wat de verschillende soorten lichten voor effect hadden op de pijnervaring van de muizen. Bij groen licht zagen ze dat er meer stoffen vrijkomen die het zenuwstelsel afremmen.

In een studie uit 2016 kreeg een groep patiënten met chronische migraine dagelijks een behandeling met groen licht. Na twee weken nam het aantal hoofdpijnaanvallen significant af en ook de duur en intensiteit van de aanvallen werden minder. Meer informatie over de studies vindt u hier.

Ganglioncellen

Op het netvlies van het oog liggen staafjes en kegeltjes, ook wel fotoreceptoren genoemd, die signalen sturen naar de cellen aan de binnenkant van het netvlies. Die cellen worden beïnvloed door het licht dat op de buitenkant schijnt.

Wanneer groen licht op ons netvlies valt, stimuleert dit de werking van de zogenaamde ganglioncellen. Deze cellen zijn gevoelig voor groen licht en hebben een belangrijke functie bij onze biologische klok en het reguleren van ons slaap-waakritme. Ook hebben ganglioncellen invloed op onze gevoeligheid voor licht en kunnen ze een rol spelen bij het ontstaan van migraine.

Door groen led licht te gebruiken bij de behandeling van migraine, kan de werking van de ganglioncellen worden gestimuleerd. Dit kan zorgen voor verlichting van de symptomen bij migraine-patiënten. Bovendien heeft groen licht geen negatieve bijwerkingen op de gezondheid.

Bronnen:

science.org/doi/10.1126/scitranslmed.abq6474
https://www.newscientist.nl/nieuws/groen-licht-verzacht-pijn-migraine/
journals.lww.com/pain/Abstract/2017/02000/Long_lasting_antinociceptive_effects_of_green.19.aspx
care4migraine.nl/leven-met-migraine/groen-licht-kan-pijn-verminderen-bij-migraineaanval?

Het is belangrijk om op te merken dat groen licht geen wondermiddel is en dat het effect bij iedereen kan verschillen. Ook is het nog niet volledig duidelijk welke dosis groen licht het beste werkt en hoe lang de behandeling zou moeten duren. Toch biedt deze niet Farmacologische behandelmethode nieuwe mogelijkheden voor mensen die last hebben van migraine.

Foto: care4migraine

Groen Led licht en migraine