Bestuur en medewerkers

Bestuur

Mik Ver Berne- voorzitter

mik@hoofd-stuk.be

Mik is van opleiding "Opvoedster Jeugd en Gehandicaptenzorg" en werkte jarenlang als gedreven zorgkundige in een universitair psychiatrisch verzorgingstehuis. In 2006 kreeg Mik de diagnose "migraine en cluster hoofdpijn" en werd ze werkonbekwaam gesteld door de arbeidsgeneesheer. Met haar uitgebreide ervaring als zorgkundige en haar aangeboren drang om in te zetten op het welzijn van eenieder startte ze als vrijwilliger jaren geleden verschillende succesvolle initiatieven. Mik is een zeer gedreven en graag geziene pleitbezorgster van het algemene patiënten welzijn, tevens ervaringsdeskundige als patiënt, met een uitgebreid netwerk in de medische-, pharma- en patiënten-wereld. Als voorzitster overziet Mik alle bestuurderstaken van vzw Hoofd-Stuk en tracht ze tevens ondersteuning te geven aan de besloten lotgenotengroepen die ze beheert. Mik is woonachtig in Tielt-Winge Vlaams Brabant, houdt van gezelligheid en schildert en tekent.


Steven Bauweraerts- secretaris

steven@hoofd-stuk.be

Steven is werkzaam als burgerlijk ingenieur, MBA voor het bedrijf I.B.M. in een senior global adviesfunctie gericht op optimalisaties van bedrijfsafdelingen van multinationals. Binnen ons team zet Steven zich in als vrijwilliger Secretaris, waar hij zijn professionele kennis aanwendt in de werking, uitbouw en administratie van vzw Hoofd-Stuk. Steven is zeer sportief in sporten zoals (berg)wandelen, fietsen en tafeltennis in competitieverband. Hij is woonachtig in Schiplaken nabij Mechelen.


Michel De Jonghe- penningmeester

Michel is zelfstandig schilder en heeft de diagnose “clusterhoofdpijn en gecompliceerde hydrocefalie”. Michel vindt zelf veel baat bij positieve contacten met lotgenoten en zet zich graag in voor een groter doel. Binnen ons team heeft hij de functie van penningmeester. Een luisterend oor zijn voor mensen die in dezelfde situatie verkeren vindt Michel heel belangrijk. Hij is een echte familieman en verwent graag zijn vrouw en twee dochters. Hij is woonachtig in Hemiksem.


Medewerkers

Ledenadministratie/patiëntenvragen: assist@hoofd-stuk.be


Lotgenotenbegeleiding:

Lud Hendrickx is meer dan 30 jaar een zeer toegewijde verpleegkundige. Zij heeft een gezin met drie opgroeiende kinderen en geruime tijd de diagnose migraine waardoor ze zeer goed aanvoelt en begrijpt hoe moeilijk de combinatie werk, gezin, vrije tijd en migraine wel niet is voor een patiënt. Door haar dagelijkse aanwezigheid in de zorgsector beseft Lud hoe belangrijk juiste informatie, educatie en preventie is en wat een begripvol gesprek kan betekenen voor lotgenoten. Als patiënt heeft Lud zelf veel onbegrip mogen ervaren en heeft ze doorheen de jaren vooral geleerd om goed te luisteren naar haar lichaam om keuzes te maken, wat niet altijd eenvoudig is. Haar professionele kennis en persoonlijke inzichten zijn een bijzondere meerwaarde voor onze vzw. Lud is één van de groepsbegeleiders tijdens de maandelijkse lotgenotenbijeenkomsten waar zij de groep stuurt en luistert naar elk verhaal. Daarnaast helpt ze met logistieke taken waar het mogelijk is.


Nieuwsbrief:

Eva Dirkx is een paar jaar geleden afgestudeerd als master biomedische wetenschappen. Sindsdien heeft ze ervaring opgebouwd in het wetenschappelijk onderzoek en een jaar gereisd en gewerkt in het buitenland. Zelf heeft ze ook heel wat ervaring met spanningshoofdpijn en migraine. Eva draagt haar steentje bij in de vzw door medewerking aan de nieuwsbrieven en door verzorging van de communicatie met andere organisaties. Momenteel geeft ze ook bijles chemie. Ze houdt van lezen, zingen, dansen, nieuwe dingen leren en spellen spelen; en daar spendeert ze dan ook graag haar vrije tijd aan.

Mik Ver Berne-voorzitter
Steven Bauweraerts -secretaris
Michel De Jonghe-penningmeester
Eva Dirkx - vertegenwoordiger EMHA
Lud Hendrickx

CONTACT

Kruisstraat 3 bus 14

3390 Tielt Winge

Ondernemersnr. 0723.929.905

Tel: 0492 16 96 76

Info@hoofd-stuk.be

Voor patiënten met vragen:

Assist@hoofd-stuk.be

RPR Leuven

-------------------------------------