'Out Of My Head' documentaire over migraine

Vzw Hoofd-Stuk kocht de rechten aan van de film “Out of my Head” van Jacki Ochs en Suzanna Styron. De film is een documentaire over een filmmaker die geconfronteerd wordt met migraineaanvallen van zijn dochter en op zoek gaat naar oplossingen. Magazine de “Hollywood Reporter” beschrijft de film als waardevol en zeer informatief over een ziekte die maar al te vaak mis begrepen wordt. Vzw Hoofd-Stuk zorgde voor Nederlandstalige ondertiteling zodat de film makkelijk kan vertoond worden in België.

Deze 45 minuten durende documentaire over migraine belicht alle aspecten waar men als patiënt en partner mee te maken krijgt. De kijker krijgt hierdoor een beter zicht en inzicht op de impact van het leven met migraine, ook van partners zijde! Deze documentaire is ideaal om beter begrip in de omgeving te bekomen. De inbreng van werelds topartsen maken komaf met het stigma en lichten toe dat hoofdpijn slechts een symptoom is van migraine en eigenlijk onder de categorie " hersenstoornis" zou moeten omschreven worden.

Deze documentaire is vooral geschikt om meer inzicht te krijgen in de impact op de patiënt en zijn/haar omgeving en beoogt een beter begrip voor de persoon met de aandoening die tevens partner, moeder of vader , werkgever of werknemer is.


Deze documentaire op DVD kan uitgeleend worden aan groepen- scholen-werkgevers van max 100 deelnemers.


Deze film events werden mogelijk gemaakt met financiële ondersteuning van

Novartis en Teva.