Karine B. Eindelijk een diagnose; daarna de zoektocht naar de passende medicatie: deel 1

28/02/2022 - 19:31

Is het gewoon hoofdpijn? Is er meer aan de hand? Heb ik een hersentumor? Het zijn maar enkele van de vele vragen die ik mij destijds heb gesteld.

Al van in mijn pubertijd bepaalt hoofdpijn mijn levensritme.

Ik herinner mij nog de fietstochten naar school waarbij ik soms misselijk aan de kant moest gaan staan. Vaak durfde ik gewoon niet te vertellen dat ik alweer hoofdpijn had. Wat zou men wel van mij denken? Dat ik niet veel kon verdragen?

Dat ik een smoes verzon om niet te moeten deelnemen aan activiteiten? Soms wou ik dat ik mijn hoofd eens heel even van mij af zou kunnen zetten! Ik denk dat ik niet de enige ben die er zo over dacht en denk …

Ik wil jullie in mijn vervolgverhaal meenemen naar het vinden van de juiste diagnose ‘Migraine’ en de zoektocht naar de passende medicatie.

Toen ik 15 jaar was, vertelde ik de dokter dat ik met deze vorm van hoofdpijn niet verder kon. Studeren met deze hoofdpijn was voor mij de hel! Hij keek me peinzend aan en zei dat ik dan maar wat meer plezier in het leven moest vinden en wat minder perfectionistisch moest zijn. Ja, dat ik perfectionistisch was, en nog steeds ben, daar had hij wel een punt … Maar al gauw besefte ik dat hij mijn hoofdpijn enkel wou toeschrijven aan stress! Ik speelde toch ook tennis ? En muziek beluisteren?

Omdat ik bleef aandringen op verder onderzoek, kwam er uiteindelijk een scan van mijn hoofd. Of het nu een CT of een MRI was, dat weet ik niet meer … Wat ik wel nog weet is dat de dokter lachend vertelde: “Zie je wel meisje, de uitslag van de scan is in orde!” En ik had nog zo gehoopt dat dit onderzoek uitsluitstel zou geven …

Hoe erg dat dit misschien nu mag klinken. Maar dan zou ik tenminste niet het gevoel gehad hebben dat ik mij aanstelde met ‘mijn hoofdpijn’! Vervolgens moest ik naar de oogarts. Was het niet mijn hoofd, dan waren het misschien mijn ogen … En weet je ? Ik kreeg een bril met gekleurde glazen; roze glazen!

Jullie lezen het goed. Ik zou het leven weer door een roze bril zien; of niet?

Het zou een utopie zijn om te geloven dat die stomme roze bril mijn hevige hoofdpijn zou doen verdwijnen! Niet dus …

(wordt vervolgd)

karine.braeckman@telenet.be

Karine B. Eindelijk een diagnose; daarna de zoektocht naar de passende medicatie: deel 1

Ja, dat ik perfectionistisch was, en nog steeds ben, daar had hij wel een punt …