Blog

Karine B. Eindelijk een diagnose; daarna de zoektocht naar de passende medicatie. Deel 21

01/11/2023 - 16:06

Oktober, de herfst doet z’n intrede… andere geuren in de lucht, de vochtigheid in het bos, die andere soort ochtendkilte, de korter wordende dagen … Ook al ben ik volgens een kleurenanalyse een herfsttype, ik hou toch veel meer van de zomer. Het wisselvallige weer doet geen deugd aan mijn spier – en gewrichtspijnen én triggert ook mijn migraine.

Lees meer

Karine B. Eindelijk een diagnose; daarna de zoektocht naar de passende medicatie. Deel 20

03/10/2023 - 12:17

De herfst is officieel begonnen, maar ik blik met een grote tevredenheid terug op de maand september. Zo’n nazomer weertje kan ik best wel smaken. Zonnige dagen brengen een lach op mijn gezicht en temperaturen van 22 graden zijn best wel aangenaam. Niet té warm, zodat ik echt ten volle van de zon kan genieten.

Lees meer

Karine B. Eindelijk een diagnose; daarna de zoektocht naar de passende medicatie. Deel 19

04/09/2023 - 09:53

Ik ben nog maar midden de vijftig, maar lichamelijk voel ik mij soms een oude vrouw. Echt uitgerust ben ik eigenlijk nooit. En ga ik een dagje op uitstap, dan ben ik de dagen erna geradbraakt. * verdrietig Leuke Facebook en Instagram foto’s laten vaak uitschijnen dat het goed met mij gaat; maar foto’s van ‘the day after’ post ik nooit. Misschien zou ik dit in de toekomst beter wél doen want dan zou men zien hoe ik me écht voel.

Lees meer

Karine B. Eindelijk een diagnose; daarna de zoektocht naar de passende medicatie. Deel 18

01/08/2023 - 15:22

Het is zomer – al zou je het hier de laatste weken niet zeggen – en dan trekken veel mensen massaal naar de kust. De kust en ik, dat is tough love! Dat is ook de reden waarom de banner bij mijn blogverhalen een foto is van het strand en de zee.

Lees meer

Hormoontherapie in migrainemanagement

04/07/2023 - 23:31

Hormonale schommelingen kunnen een trigger zijn voor migraine. Tijdens de perimenopauze worden die schommelingen nog prominenter, waardoor ook de migraine verergert. Het hormoon oestrogeen gaat flink op en neer. Het hormoon progesteron wordt enkel aangemaakt bij een eisprong en die komt niet meer regelmatig voor wanneer de menopauze nadert. Een hormonaal evenwicht bereiken kan een groot verschil betekenen voor migrainepatiënten. Migraine met aura en migraine zonder aura

Lees meer
Abonneren op Blog

Karine Braeckman schrijft haar ervaringen als migraine patiënt in de vorm van een maandelijks vervolgverhaal voor onze blog.

Haar voorstelling vind je op de laatste bladzijde dus je leest van achter naar voren (of van onder naar boven) !

Volg jij mee?

Via vrijwilligerswerk probeer ik mij soms in de mate van het mogelijke – op mijn goede dagen – nuttig te maken. Daarom wil ik dan ook als migraine patiënt mijn steentje bijdragen in vzw Hoofd-Stuk.